Tenemos el placer de presentaros uno de los trabajos más interesantes desde el punto de vista de educación musical con medios electrónicos presentados en la asignatura Música y Tecnología. Taller de Construcción de un Theremin:
LUTERIA DIGITAL I ALTRES HISTÒRIES…
L’ALUMNAT CREADOR DEL S. XXI
LA MÀQUINA INTERESTEL.LAR
Un viatge més enllà de les notes musicals. Acudi’m cap a un territori sonor, pràcticament inexplorat, un territori de dificil notació. El treball experimental amb objectes quotidians ha estat una de les bases de la música electrònica actual i del disseny sonor que dia rere dia escoltem al cinema, TV o fins i tot, als videojocs. En aquest cas el nostre viatge comença amb l’exploració i l’experimentació sobre un objectes quotidians de fàcil accès. De les mil i una maneres de fer-los sonar [o, no] anirem connectant amb les noves possibilitats tecnologiques que ens permeten reconstruir noves sonoritats, fussionar-les… fins crear noves escoltes, nous objectes sonors. Un viatge sonor amb un destí totalment desconegut i a la vegada suggerent.
La sonorització d’aquest conte ha estat realitzada amb el so d’una ampolla de vidre, una copa de critall, uns ferrets, un plat suspés, un bol tibetà, un moll, i un euro rodant… un exercici de creativitat en un estil sonor del tipus música fixada o concreta. Cada so ha estat sotmés a un procés de digitalització. Les mostres sonores obtingudes han estat samplejades i tractades amb filtres que ens han permés modificar les seues propietats respecte a l’objecte sonor o font sonora primària. Aquest procés de fixar el so aïllant-lo del seu origen ens permet descontextualitzar-lo i dotar-lo d’altres significats, per adaptar-lo a les demandes del text del conte dela màqina interestel·lar. Esperem que us agrade!!!
Proposta dirigida per: Adolf Murillo i Ribes.
Alumnat de secundària IES Públic Arabista Ribera – Carcaixent
Febrer del 2012
[youtube]zcL7SimwuOU[/youtube]
Ayudándote a crear